„Аз имам дарба“ за единадесети път в Бургас

Юнският национален конкурс „Аз имам дарба“, който се провежда за единадесета поредна година, събира деца, ученици, студенти на 20 и 21 юни 2024 г.

През целия ден на 20 юни, от 9:30 до 16:30 ч., журито ще оценява актьори, певци, танцьори, манекени, модели, художници, които участват в конкурса. В 18 ч. на открита сцена „Охлюва” започва голямото награждаване с участието на лауреатите в конкурса.

На следващия ден наградените в раздел „Литература”, приятели на конкурса и организатори отпътуват за остров Света Анастасия, където в 11 ч. започва поетично четене на най-добрите произведения. Входът е свободен за всеки любител на изкуствата. Тази година темата на конкурса е „Мирът”.

Организатори на конкурса са Конфедерацията на българските писатели и театър „Веселие” с любезното съдействие на община Бургас и Културен център „Морско казино”. Сред журито са личностите Златка Ставрева – почетен гражданин на Бургас, певица и организатор на редица конкурси, Мария Москова – ТВ „Канал 0”,  Атанасия Петрова – организатор и водещ,Владо Спасов – шоумен, мъжката половина на  дует „Бургас”, Биляна Байчева и Пенка Барозова от Конфедерацията на българските писатели, Емилия Николова – художник и поет, Таня Стоянова –художник, Захари Чернев – певец, и други. Станислав Марашки – председател на Конфедерацията на българските писатели, професор Севдалина Турманова и Атанасия Петрова ще поднесат приветствия към всички участници на награждаването в 18 ч. на открита сцена „Охлюва”.