„Аида“ от Джузепе Верди утре вечер на Бегликташ

Една от най-впечатляващите със своята пищност и мащабност постановки на Държавна опера – Бургас – „Аида“ от Джузепе Верди, в режисьорската версия на доц. д-р Александър Текелиев, ще дари незабравими мигове на досег с популярната опера на почитателите на класическото музикално изкуство – на 17 август 2024 г., събота, от 20:30 часа на мистичната сцена на тракийския мегалитен комплекс Бегликташ.

Спектакълът, който ще пресътвори атмосферата на древния Египет, ще разгърне своята сценична красота и въздейственост под майсторската палка на проф. д-р Григор Паликаров, с великолепен артистичен каст.

След безспорния успех със запълнен капацитет на местата на операта „Риголето“ от Верди – на 10 август, представлението на „Аида“ е второто заглавие от тазгодишното пето издание на фестивала „Опера на светилището“, реализиран успешно за поредна година от Държавна опера – Бургас, и община Бургас. Мистиката на Странджа планина, съчетана с вечните послания на класическите произведения, отново ще бъде предпоставка за магични незабравими преживявания.

Постановката на Държавна опера – Бургас, на една от най-известните творби на Джузепе Верди – „Аида“, монументална музикална творба, с мащабно звучене и сценография, е събитие, което живее дълъг сценичен живот, превъплъщавайки се всеки път в различни нюанси на изпълнителското изкуство, като индивидуален певчески натюрел.