Алиансът за права и свободи ще събира гласовете за ДПС-Доган

Все още не е ясно как от коалиция „Алианс права и свободи“ ще редят листите за изборите на 27 октомври 2024 г. Това заяви председателят на Земеделския народен съюз Румен Йончев. Това е обединението, чрез което фракцията на Доган ще участва във вота. Йончев е категоричен, че Доган ще се върне в активната политика за тези избори.

„Ние с ДПС общуваме в политическия живот от десетилетия, защото и ДПС, както и земеделското движение, са фактор в българския политически живот. Участваме на много местни избори заедно по общини и по населени места. Така че, нищо ново не е диалогът, напротив, нещо добро е в политическия живот“, каза пред обществена телевизия Йончев. По думите му, избирателите на ДПС са доста добре ориентирани хора и е важно българските избиратели като цяло да намерят своя избор в тази кампания:

„Защото изборът не е този път за сложни, витиевати програми. Очевидно българското общество не може да прави, не можа да вземе тези няколко избора, всъщност седми избори вече, на които ще се търси комплексното решение как ще продължи България напред. И това се опитаме да правим с Алианс за права и свободи, да дадем платформа за решаване на този проблем на тези избори, който е фундаментален за българската политика, и с това да развържем и политическия възел след изборите“, поясни той.

Според Йончев, Доган най-вероятно ще се остане ДПС, тъй като той е основател на едно сериозно политическо движение и трудно може да бъде някъде другаде. Той е котвата, която държи всъщност ДПС за земята, и мисля, че там ще си остане, добави той. Не коментира вътрешните проблеми на ДПС. Според него, те ще си ги решат доста успешно.