Асен Йорданов: Случващото се срещу мен е мракобесие

Прокуратурата и МВР крият кой е държавният обвинител от ВКП, който извършва проверка срещу мен по фалшив сигнал на БОЕЦ. Случващото се е мракобесие. Това каза пред Фрог нюз журналистът Асен Йорданов. Ето какво още разкри той:

Асен, днес близо три часа те разпитваха в ГДНП. За какво те извикаха там и какво се случи?

Бях по спешност извикан за разпит по образувано производство от Върховна касационна прокуратура (ВКП). Прокуратурата се е активирала по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ, който се оказа абсолютно фалшив. Говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова отказа да даде информация за това, дори отказа да отговори какво е образувано срещу мен. Обеща, че ще стори това, ако направя официално запитване. Преди няколко дни го сторих, но и до ден днешен нямам отговор. Фрапиращото е, че се крие името на наблюдаващия прокурор, както и номера на преписката във ВКП. Арнаудова ме посъветва да попитам полицията.

Днес не го ли направихте?

И там ми отговориха, че няма да кажат името на прокурора, защото така са им наредили от ВКП. Това е абсурдно. Имам пълно основание като страна и потърпевш поне да знак защо е образувано това нещо. Как е образувано, след като от БОЕЦ категорично отрекоха такъв сигнал да са пускали. След като този сигнал се оказа фалшив, защо ВКП нарушава собствените си изисквания и започва проверка при неясен подател на сигнала.

Това за какво ви говори?

Личи много сериозна тенденция в действията на тези хора. След разговора с Арнаудова стана ясно, че те нарушават собствените си правила. Става дума за репресивни действия, на тъмно срещу определен човек и група хора. Такива действия могат да се определят само като мракобесие.

Не е случайно, че подателят е решил да използва срещу вас името на БОЕЦ. Знаем, че вие сте съмишленици в борбата срещу статуквото. Допускате ли, че някой умишлено е решил да се гаври с вас и с БОЕЦ?

Всичко е възможно. Използването на БОЕЦ като фалшив подател на сигнала действително е гавра. Това показва, че хората, които правят това нещо са с презумпция за безнаказаност. Те не се притесняват, че някой ще им потърси сметка за злоупотреба с име, за съставяне на документ с невярно съдържание и т. н. Все едно ти да бъдеш призована да даваш показания по сигнал от Асен Йорданов. А аз да казвам, че не съм подал такъв сигнал. И в разрез на всички правила и законови изисквания, срещу теб прокуратурата да извърши проверка за извършено престъпление.

Каква е целта на подобно мероприятие?

Това се прави с цел аз и моите колеги да бъдем вкарани в една глуха линия да защитаваме самите себе си от цялата репресивна машина и мощ на държавата. И реално да не можем да се занимаваме с разследвания за висшата корупция и гигантските злоупотреби, които вършат хората облечени във власт.

Пред Люба Кулезич допусна ,че сигналът срещу теб образувана за изоставена нива от един декар близо до кльона на турската граница. Прав ли се оказа?

Да , точно така. Доволен съм, защото аз имоти нямам. Не съм политик, държавен служител, не съм оперирал с публични средства, не съм имал властова позиция, с която да злоупотребя или да генерирам някаква корупция. Нямам придобити жилища през живота си. Имам от баба ми наследствен апартамент в стара кооперация. Даже не става за живеене. Имам една нива, изоставена, буренясала, без ток, вода, без да има каквито и възможности за получаване на евросубсидии за нея.

– Как е описана в сигнала тази нива?

Като скъпоструваща гора, чиято цена може да достигне до 8 000 лв. Справка може да покаже, че там няма никаква гора. Нивата е буренясала с трева и шубраци. Изоставена. Този район е напълно обезлюден. Тази нива има друг статут – няма никаква стойност, нито пък атрактивност.-Разбрахме, че в Главна дирекция национална полиция (ГДНП) ви е разпитвал Николай Горанов. Той как се държа?

Предпазливо. Прие сведенията ми. Дадох документи, скица, кадастрална извадка. В нея се вижда, че този имот няма стойност и не е гора. Дадох му оценката на общината, която е 80 лева. Дадох му извадка и от НСИ. От 2015 г. средната цена на изоставени площи в района е 139 лева на декар. Пета категория земя се води- това са ниско продуктивни земи.

ВКП започна проверка след като същата тази информация излезе в медии, свързани с Делян Пеевски.

Такава е схемата-първо излиза една лъжа в медиите на Пеевски, след това светкавично, както при мен, прокуратурата започва проверка.

Смяташ ли, че с този разпит ще приключи всичко?

Не, очаквам мафията в България да предприеме по-радикални действия. Не е изключено да стигне и до крайност спрямо хората, които разобличават мафиотското управление и чудовищната корупция в България. Духът на мафията е завладяла цялото тяло на държавата. От него са останали много малки здрави частички, които обаче не могат да направят нищо. И най-лошото е, че тяхното бъдеще е обречено.

Интервю на Катя Илиева

frognews.bg