Атанас Атанасов: Борисов и Върбакови са свързани

„Тези, които стоят зад Върбакови, са една плеада близки приятели на Борисов от времето на охранителния му бизнес. Едно от лицата, убито в центъра на София – Тодор Толев, е известен като Бялата лисица в средите на службите. Този човек е много близък с Борисов. Този човек е организаторът на онази голяма далавера с импулсите, където е фирмата на Славчо Върбаков“ – заяви  тази сутрин в bTV ген. о.р. Атанас Атанасов.

През 2003 година, когато Борисов беше главен секретар и имаше масови разстрели на знакови лица, едно от лицата беше Тодор Толев, известен като Бялата лисица. Този човек е много близък с Борисов и са имали общ бизнес – обща фирма в Харманли. Този човек е организаторът на онази голяма далавера с импулсите, където е фирмата на Славчо Върбаков (бел. ред. – има се предвид разследване на ДАНС след сигнал от БТК през 1999 година, че има завишен фиктивен трафик към телефони с добавена стойност. Разследвани са близо 30 фирми, едната от които е ЕТ „Славчо Върбаков“ – Пазарджик). Те са толкова много факти, свързани с онова обкръжение на Борисов, когато е бил в охранителния бизнес.“, допълни  Атанас Атанасов в интервюто за bTV.

Припомняме, че фирмата на семейство Върбакови – „Инерком“, води преговори за придобиване на българския бизнес на ЧЕЗ. Възможно е и държавата да има участие в сделката, пише Expert.bg.

Според него „в алчността си една група хора искат да придобиват хапки от българската икономика, които в един момент ще продадат шалтера на електричеството. Аферата е много грозна и основната цел е придобиване на предприятие е ежемесечно придобиване на огромни пари в кеф над 100 млн. месечно.“

 Относно скандала с руския патриарх, Атанасов каза следното: „Предизборната кампания на Путин се провежда на българска територия. Патриарх Кирил също участва в нея, защото в Русия църквата е част от службите, а и Путин и Кирил са били колеги в КГБ, те трябва да да си помагат един на друг.“