Аудиоекспертиза на атентата срещу Тръмп

При покушението срещу Доналд Тръмп, който оцеля по чудо, е стреляно с най-малко три оръжия, твърди съдебна аудиоекспертиза. От записите става ясно, че оръжията са три, но все още не е изяснено дали звуците от оръжията са само от стрелба на атентатори. ФБР обяви, че стрелецът е действал сам, но не успява да обясни какво е накарало 20-годишен младеж да вземе на прицел бившия американски президент. Конспиративните теории продължават да набират сила в социалните медии.

Звуковата картина от покушението срещу Доналд Тръмп на митинга в град Бътлър, щата Пенсилвания, разкрива неочаквани детайли от заснетата сцена. Аудиоекспертизата на Националния център за медийна криминалистика към Колорадския университет засича стрелба не от едно, а от три оръжия. Първото произвежда три изстрела, второто – пет, а третото – един, сочи експертизата.

Тези данни се появиха след като ФБР обяви, че неутрализираният стрелец е действал сам. Разследващите все още търсят, но не могат да открият ясен отговор на въпроса кое е накарало 20-годишния Томас Крукс да вземе на прицел бившия американски президент Тръмп.