Бареков : Цв. Цв. ще си има 2,2 милиона заложници/пленици/крепостни по неволя – абонати на #ЧЕЗ

Безцензурният политик Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на партията си, която днес се нарича „Презареди България“ заяви :

„Досега Цветанов имаше 1 милион служители/крепостни от администрацията по общини, държавни ведомства и местни феодали. Те гласуваха чинно и под строй за „неговата партия“. (Партията е на Цветанов, казваше шефа му доскоро). Сега Цв. Цв. ще си има 2,2 милиона заложници/пленици/крепостни по неволя – абонати на #ЧЕЗ, в т ч жителите на столицата и държавните институции до една, МВР, министерство на отбраната и т.н. Не ми се мисли, ако реши в пъкления си мозък да повтаря сценария от 2013 с високите зимни сметки на тока или сценария от 80-те години на миналия век с режима на тока 2:2 или 3:1!“

Според Бареков такива сценарии вече били в ход.

„И все пак: Откъде са парите? Това за чуждите банки звучи като зле прикрито пране на пари. Класическо при това. Връзките на Цветанов с купувачите от Еврохолд са ясни като бял ден. Покрай убийството на търновския бизнесмен Петър Христов лъснаха всички бизнес схеми на Цветанов от неговия бастион под Царевец. Убеден съм, че през офшорки и банкови сметки в чужбина Цветанов е натрупал достатъчно финансови ресурси и кеш. За него работеха половината кметове на ГЕРБ и всички местни феодали от типа на Живко Суджука от Добрич….“, казва още той.

Според него бившият втори имал натрупан ресурс не само за „един ЧЕЗ, ами и за едно ново #КТБ“. Бареков лансира и теза, че Цветанов се подкрепят от медиите на Прокопиев и другите олигарси покрай кръга Капитал и КТБ.

„Там всичко е в кеш и струва пари. А и повечето подсъдими и запорирани имат само една цел – да клатят държавата до окончателен разпад, накъдето се е засилила. Капанът за Борисов е на път да щракне и да си чуе условията на бъдещия рекет“, категоричен е той.

Според него в момента над 2 милиона „мишлета“  плащали необосновано високи сметки за ток, а системата на ЧЕЗ и сега спирала „планово“ тока след полунощ и унищожавала електроуредите на хората.

Прокуратурата смята ли, че националната сигурност е застрашена, когато с мръсни пари политик си купува енергиен монополист с цел да преследва политически и мафиотски схеми за рекет над парламента, правителството и овладяването на държавата?“, заявява още Бареков цитиран в offnews.bg.