„Бебе зона“ в края на месеца в Бургас

Най-голямото регионално изложение за детски стоки и услуги „Бебе зона“ отваря врати за седма поредна година в Експоцентър „Флора Бургас“. На 28 и 29 септември 2024 г. изложението ще даде достъп на бургаските родилите до най-добри детски и семейни брандове в България. Посетителите ще могат да се възползват от отстъпки при пазаруване, безплатни консултации от продуктови и медицински консултанти, както и да се включат в десетките томболи на изложението, които могат да им донесат парични и предметни награди.

Тази година изложителите са представителите от сферата на козметика, производство на детски мебели, колички, текстил и дрехи, бебешки и детски аксесоари, храни, образователни и медицински услуги. На територията на изложението ще има пунктове за финансово и семейно планиране, както и част, посветена на татковците – представители от автомобилния бранш.

Специална част от изложението ще бъде двудневният безплатен лекционен курс за бременни и родители с водещите медицински специалисти от Бургас и страната. Темите, които ще бъдат засегнати по време на лекциите ще обхващат бременността, раждането, майчиното и детското здраве, семейното планиране и ранното детско развитие. Всички, включили се в лекционната част, ще имат достъп до лекарите-лектори и ще могат да се консултират с тях по лични казуси.

По традиция изложение „Бебе зона“ ще бъде съпроводено от благотворителната инициатива „От мама за мама“, която има за цел да подпомогне социално слаби семейства с малки деца на територията на община Бургас.

През последните години тази инициатива се превърна и в една от най-значимите дарителски кампании, която помага на семейства с малки деца в неравностойно положение в Бургас. До момента кампанията е помогнала на над 200 семейства, а в дарителската инициатива се включиха майки от цялата страна. На територията на изложението ще бъде разположен пункт, на който желаещите да помогнат ще могат да оставят своите дарения.