„Битка на сцената” предстои утре в Бургас

Новоизгряващи групи се заканват на епична „Битка на сцената” в тазгодишното издание на „Отворен фестивал Бургас”. Той ще се проведе на 8 юни 2024 г. (събота) в двора на Културен дом НХК от 18 часа. Тази година фестът е насочен към любителите на музикалното и визуално изкуство.

На входа посетителите ще открият фотоизложба и базар за приложни изкуства от бургаски артисти, както и възможност за среща с някои от тях. Във фотоизложбата ще участват петима изявени фотографи – Цветомир Гинев, Георги Георгиев, Наталия Сидоренко, Димитър Костодинов и Добрин Владев. Всеки един от тях ще представи своето творчество в рамките на пет кадъра.

В рамките на базара ще участват деветима приложни и визуални артисти – Ина Зехирева, Палома Недкова, Александра Иванова, Маргарита Узунова, Евелина Русатева, Славена Симеонова, Ралица Димова, Калоян Йорданов иТаня Николова.

Новото тази година е форматът „Битка на сцената”, в който новоизгряващи групи ще се борят за парична награда, присъдена от публиката. Групите които ще вземат участие са: „СтрЪк”, Jendea, Hellbound, The Rebels, Hydrophobia, Abyss.

Събитието ще продължи с нашият гост-изпълнител „Лютеница“.

Входът е свободен.

Събитието се осъществява с любезно съдействие и финансова подкрепа на община Бургас и фонд „Култура4 към община Бургас.