Бойко притиснат до стената, обществото не е успокоява от оставката на Порожанов

Премиерът Бойко Борисов е притиснат до стената и трябва да взима мерки, но с оставки не се успокоява обществото, коментира проф. Стоян Денчев

Вече девет министри са подали оставки, но обществото не се успокоява. Хората очакват следващата крачка – всичко, свързано със злоупотребите, довели до тях, да се доведе до край, за да се предотвратят нови такива случаи, коментира бившият ректор на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София проф. Стоян Денчев.
Пред телевизия Bulgaria ON AIR той коментира оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов. Тя е девета подред в кабинета „Бойко III“. Наскоро с постовете си се разделиха Александър Манолев, Ваня Колева и Цецка Цачева.
Месеци преди това с министерското кресло се раздели Валери Симеонов заради репликата си „Кресливи жени с уж болни деца“, изречена по адрес на майките на деца с увреждания.
Политическа отговорност за катастрофата в Своге поеха Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. Първият, напуснал кабинета, беше проф. Николай Петров.
Бившият ректор на УниБИТ е на мнение, че от страна на премиера се вижда политическа воля провинилите се да бъдат наказани, но зависи и от съдебната система. Той коментира, че Борисов е притиснат до стената и трябва да взима мерки.
„Поуката ще покаже българският народ съобразно избора, който направи на евровота и местните избори. Ако той подкрепи ГЕРБ, означава, че вярва на тази политическа сила и тя би трябвало да продължи да управлява. Ако народът не ги подкрепи, това ще значи друга позиция и посока за развитие на нашата страна“, коментира проф. Денчев в „Денят ON AIR“.