Борбата с пожарите продължава

Общо 142-ма военнослужещи от състава на Сухопътните войски и на Военновъздушните сили тази сутрин се включиха при овладяването на пожарите в страната, съобщиха от Министерството на отбраната.

В района на с. Отец Паисиево, област Пловдив, работят общо 94-ма военнослужещи с 14 единици специализирана и транспортна техника от Сухопътните войски. Инженерните специалисти от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка от състава на 55-ти инженерен полк – Белене, за пореден ден прокарват просеки и горски пътища със специализирани машини между селата Отец Паисиево и Пролом, съвместно със служители на горското стопанство и служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

В действията по пожарогасене край с. Воден, област Ямбол, днес участват общо 56-ма военнослужещи от Сухопътните войски и от Военновъздушните сили. Два хеликоптера от състава на 24-та авиобаза – Крумово, извършват пожарогасителни действия при с. Воден.

Два хеликоптера, които са помощ от Чехия, излетяха в 10:25 ч., за да гасят от въздуха огъня край с. Отец Паисиево. Турция е изпратила в България 40 души персонал и специализирана техника, състояща се от общо 15 превозни средства, в т.ч. три пикапа, четири водоноски, две противопожарни коли, два грейдера и булдозер.

Общо 184 пожара са потушени през изминалото денонощие, има един пострадал, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР.