Борисов в Букурещ – българските граници не са охранявани надеждно

„През последните месеци след агресията на Путин в Украйна, макар и с колебливо правителство, но много силен парламент, България, която разполагаше с остарял вид съветско въоръжение, може да кажем, че е дала и помогнала на Украйна много повече от големите и богати държави в Европа”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгреса на ЕНП в Букурещ.

Той подчерта, че страната ни е дала точно такова въоръжение от което Украйна има нужда – бронетранспортьори, танкове, артилерия с всичко, което българският парламент е решил да се изпрати. „Плюсът на това въоръжение е, че директно отива на фронта, защото украинските войници и офицери боравят точно с такова оръжие”, заяви Борисов.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че със самочувствие може да каже, че се справяме добре. Той се обърна към семейството на ЕНП и домакините от Румъния, където само на 60 км. се намира Дунав мост 2 и там с километри стои опашка от тирове.

„Мисля, че колегите от Австрия за 30 – 40 минути могат да отидат и да видят каква екологична, антизелена среда съществува там. Защото стотици хора, шофьорите на тирове, прекарват с денонощия около тях. Това не е XXI век, това не е начинът по който трябва да работи Европа. Мисля, че каквито и избори и вътрешнополитически проблеми да има една държава, тя не трябва да ги решава чрез другите. Няколко години българската граница не беше надежда граница на Европейския съюз. Преди три години имахме нулева миграция. Аз обещавам, че ние ще направим и правим така, че австрийците и европейците да бъдат сигурни в нашите шенгенски граници”, подчерта Борисов.