Борисов към Пеевски – „Последният, който ще се изкаже дали Конституцията е нарушена от Радев, съм аз!“

Поздравявам Радев и Главчев за споделената отговорност. Част от министрите на Главчев са дадени от Радев. Как ще се справят – ще видим след месеци. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след клетвата на служебното правителство в парламента.

„Тези двамата държавници (бел. ред. Радев и Главчев) бяха над ситуацията в страната и успяха да излъчат кабинет“, каза още той. По думите му това е една стъпка напред и политическите партии трябва да помислят как да споделят отговорност.

„Имах време да помисля върху промените в Конституцията, която ние подкрепихме. Имаше текстове, които можеше да се напишат по-добре. Това е опит и за трите партии, които бяхме в сглобката „, обясни Борисов. И добави, че тези, които са приели Конституцията, сега трябва да са на висотата да защитават промените.

„Не съжалявам, че бяхме в сглобка. Това беше добро време за България. След височайшото посещение на Костадинов в Москва, това изключва всякакъв вариант за работа с колегите от „Възраждане“, отсече лидерът на ГЕРБ. По думите му от „Възраждане“ са се изключили от възможността за коалиция.

„Все по-малък става списъкът за коалиция след изборите. Апелирам към колегите от ПП-ДБ, ДПС, БСП, ИТН да си мерят приказките, ако не искат да ходим на нови следващи избори“, призова той.

„Кандидатът на ГЕРБ за еврокомисар ще бъде Екатерина Захариева. Не сме закъснели с номинацията“, обяви Борисов пред медиите.

„Ако искате съвет към Пеевски – трябва да се успокои, да не плаши другите партии, да започне да говори градивно, както го правеше през последната една година. До обед седеше при мене, следобед беше при ПП-ДБ. Всички да се успокоят“, призова бившият премиер.

„Съжалявам за Горица Кожарева. Тя е добър експерт, изгориха я от няколко страни. Последният, който ще се изкаже дали Конституцията е нарушена от Радев, съм аз. Радо Чолаков ме предупреждаваше за много неща, които ние приемахме, за да върви сглобката. И си тръгна. Използвам случая да му се извиня“, завърши той.