Брачедите от ГЕРБ отговарят на удара, плющят столетницата заради „Кумгейт“

Според Георги Стоилов, брат му е набеден, а Атанас Зафиров намекна, че атаката е срещу БСП заради разкритията за шуробаджанащината

Бизнесменът Илия Стоилов, който бе арестуван в Русе при акция на ГДБОП срещу организирана престъпна група за изнудване и рекет, е набеден. Това твърди брат му Георги Стоилов, който вероятно ще бъде принуден да си подаде оставката като депутат, макар да не е ясно каква е вината му, ако бизнесменът е престъпил закона. Може обаче да се окаже, че Илия Стоилов е жертва на заговор.

Според цацаратурата депутатският брат, който е собственик на заложни къщи, е ръководил бандата. Това са опорните точки. Дали някой е получил поръчка, както в случая с Перата например, времето ще покаже.

В „КОД 11-13“ на biТelevision Атанас Зафиров каза, че в момента тече атака срещу БСП. Според него, тя е заради разкритията за шуробаджанащината.

„Депутатка от ГЕРБ в „Денят започва“ по БНТ в едно изречение каза 5 лъжи. Тя заяви, че Корнелия Нинова е бламирана на конгреса, но с 4 гласа оцеля, от които единият е нейният, а вторият на Георги Стоилов. БСП обаче не е провеждала конгрес, а пленум. Не е гласувано нищо, което да се отнася лично за Нинова. Нямало е и гласуване, в което разликата да е била 4 гласа, а въпросният Георги Стоилов дори не е член на Националния съвет на партията“, заяви бургазлията, който е член на Изпълнителното бюро на БСП.

„Никой не е бламирал Нинова. Има дискусия вътре в партията, но това доказва само едно- БСП е жива партия, в която има диалог и свобода на мнения“, добавя Зафиров.

Колко жива е столетницата, ще кажат избирателите като му дойде времето. Ако обаче червените другари принудят Георги Стоилов да си ходи заради ченгеджийски номера или заради нещо, за което няма вина, БСП ще понесе повече негативи. За да остане партията жива, социалистите трябва не да се „самоизяждат“, а да преследват и разобличават „брачедите“ от ГЕРБ!