БСП с ясно послание – „За достойна България в мирна Европа”

БСП с ясно послание – „За достойна България в мирна Европа”

 

Вчера, 10 май 2024 г., привечер, пред информационната шатра на БСП до Часовника в Бургас, бе даден стартът на предизборната кампания на Българската социалистическа партия в морския град. Пред множеството присъстващи социалисти и симпатизанти бяха представени кандидатите за народни представители на коалицията „БСП за България” във Втори многомандатен избирателен район. Всички те са изявени специалисти в различни области на икономиката, бизнеса и обществения живот.

Водач на листата е инж. Петър Кънев Досегашният бургаски депутат безспорно се утвърди като един от най-добрите експерти в последните шест народни събрания и като обединителна фигура за социалистите от региона. През последните години той се бори за осъществяването на редица важни каузи за региона.

Не съм най-щастлив, че за шести път се събираме и откриваме кампания. България е в продължителна политическа криза, заяви на откриването инж. Петър Кънев. Според него страната има нужда от достойни хора, каквито за съжаление няма сега в изпълнителната власт. Много от нашите политици не си дават сметка и в какво време живеем и колко е сложна геополитическата обстановка, каза той.

Да се надяваме, че сега избирателят ще заложи на опита и рутината, а не на дилетанщината, колкото и обещаваща на пръв поглед да е тя, заяви областният лидер на БСП в Бургас Тодор Байчев, втори в листата на бургаските социалисти. Хубавото в случая е, че отново ще се даде възможност на българския избирател, в случая – на бургаския, да направи своя избор. „Листата, която ние предлагаме, е от хора, които са можещи и знаещи как да постигнат целите, които си поставяме”, допълни той.

„Тръгваме с увереност, че ще постигнем добри резултати. Хората разбраха, че със ситуационни партии не може. Трябва да има стабилно управление на страната. Основният ни приоритет е грижата за хората и отстояване на националните интереси. Затова на 9 юни трябва да гласуваме с № 24”, заяви общинският председател на БСП в Бургас Паруш Парушев, който е трети в листата с кандидати за народни представители. „Партията ни има програма, в която основният приоритет е грижата за хората и отстояване на националният интерес, защото БСП е принципна, честна и отговорна пред хората”, каза още той.

Новото лице в социалистическата листа за изборите в Бургас е Тодор Дамянов, зам.-кмет на Созопол, сподели от своя страна, че социалистите тръгват в тази кампания с ясна отговорност пред народа и страната.

Петата в листата Милена Радева каза, че България има нужда от честни мъже политици. „Аз обаче съм жена и мисля, че в политиката трябва да има повече жени. Вярвам, че ще успеем, защото БСП може. БСП е партията на справедливостта, на честността и вярвам, че на 9 юни с № 24 с ваша помощ ще успеем.“

Действително социологическите анкети отчитат ръст на подкрепата към БСП, а във Втори многомандатен избирателен район – Бургас, партията ще се бори за поне двама народни представители. Слоганът, който БСП избра за тези избори също е стойностен – „За достойна България в мирна Европа“.

На официалния старт на кампанията на бургаските социалисти присъстваха редица знакови за партията хора, като Стойко Танков, бившият областен управител Аргир Бояджиев, Таньо Атанасов и други.

Ето кои са в силния отбор на бургаските социалисти във Втори МИР:

  1. Инж. Петър Кънев
  2. Тодор Байчев
  3. Паруш Парушев
  4. Тодор Дамянов
  5. Милена Куртева-Радева
  6. Таня Иванова
  7. Йона Чобанова
  8. Георги Георгиев
  9. Валентин Славов
  10. Силвия Митова
  11. Живко Жеков
  12. Румен Христов
  13. Кирил Елевтеров
  14. Аспарух Иванов
  15. Георги Маринов
  16. Атанас Маринов
  17. Живко Бараков
  18. Светлана Василева
  19. Ибрахим Мустафа
  20. Тинка Желязкова
  21. Дора Петкова
  22. Милка Димитрова-Донева
  23. Георги Бъклев
  24. Павел Стоянов
  25. Живко Господинов