Бургаски медии излязоха на протест и си признаха, че служат на властта

Журналисти от Бургас се събрали пред Съдебна палата и недоволстват от съдебно решение, което не е в тяхна полза. Цитирам една от недоволните: „Нашият протест не е срещу целия съд, защото не всички са такива съдии. Всички медии сме партньори на съда, прокуратурата и на полицията.“
Разбрахте ли сега каква била работата – протестиращите медии в Бургас (не всички са подкрепили протеста!) били партньори на съда, прокуратурата и полицията. Пък чакайте от такива медии и журналисти поднасяне на независима и обективна информация.

***

Днес в Бургас някои журналисти излязоха на протест пред Съдебната палата в града, недоволни от съдебно решение, което осъжда два сайта за обида и клевета. Тези журналисти, претендиращи за свобода на словото заявиха, че са „партньори на съда, полицията и прокуратурата“. А в същото време обвиняват Българския съд в пристрастност, защото решенията му по конкретния казус не удовлетворяват „стожерите“ на морала и свободата на медиите. Но през цялото време не споменаха и думичка за срамното 109-то място, което страната ни заема, заради цензурата, автоцензурата, изкривяването на истината, зависимостите и поръчките, които медиите в България изпълняват в угода на силните на деня – т.нар. олигарси, кметове, депутати, министри и прочее.

Резултат с изображение за пребит стоян тончев

Някой ще си помисли: „Този защо пише всичко това, нали е журналист?!“ Отговарям веднага! Пиша го, защото никога не съм изпълнявал поръчки и никога не съм взимал пари, за да се сниша или за да премълча нещо. Винаги съм действал в обществен интерес, воден от силно развитото си чувство за справедливост и рефлекс за истина. Затова и над мен се извърши покушение и за малко не отнеха живота ми! Питайте същите тия журналисти – защо за толкова години работа в медии не се чу някой да ги е заплашвал, следял, бил, поръчвал! Питайте ги колко пъти са били уволнявани от работа заради критични към властта публикации и журналистически разследвания! Но и ги попитайте колко пъти са осъждани за клевета! По текстовете им ще ги познаете.

Свързано изображение

Голяма част от представителите на медии, които днес протестираха в Бургас, неудовлетворени от работата на Българския съд, поведоха жестока жълто-кафява кампания срещу мен, след като бях пребит по политическа поръчка заради разкритията ми за незаконосъобразни и нецелесъобразни действия на Община Поморие, доказани от Агенция държавна финансова инспекция и образувано досъдебно производство за безстопанственост от Прокуратурата. Та част от тези медии, уж позовавайки се на „разследването“ за побоя над мен, целенасочено внушаваха, че случилото се няма общо с моята работа като журналист, а нападението е от личен-интимен характер. Обвинението и материалите по него са вече в съда, но в тях няма касателство побоят над мен да е извършен заради битов инцидент, любовен триъгълник и т.н. Прокуратурата даде пресконференция и в прав текст заяви, че официалната версия за побоя над мен, по която се работи, е работата ми като журналист! Дори твърдяха (някои медии), че не съм журналист, защото не съм завършил „Журналистика“, папагалствайки на поморийския кмет. Представяте ли си какво им е нивото!?

Същите тези медии, включително Радио Бургас-БНР и „независимата“ Нова тв, най-безцеремонно повториха клеветата за „версията“ за побоя/опит за убийство, като допълниха, че съм направил некролог на кмета на Поморие (което не отговаря на истината!) и срещу мен има образувано досъдебно производство.

Свързано изображение

Единици бяха медиите, обаче, сред които и Биволъ, които следяха и отразиха делото, което кметът на Поморие ми заведе за обида, клевета и 5 000 лева, и спечелих безапелационно на всички инстанции след 4-години мъки по заседания! Мълчаха и за загубените дела на всички инстанции от членове на поморийската общинска управа, заведени срещу граждани, на които съм бил основен свидетел и Българският съд е кредитирал моите показания, но не и на свидетелите на кмета на Поморие и неговите заместници!

 

Резултат с изображение за пребит стоян тончев

Естествено, аз входирах официално питане до Прокуратурата и получих отговор (писмо), че никога срещу мен не е било образувано досъдебно производство, още по-малко за закана за убийство (каквито внушения също се правеха!).

Мога да заведа десетки дела, които, убеден съм, ще спечеля, защото разполагам с неопровержими доказателства. Истината е на моя страна. Ще бъде и правото! Не съм го направил до този момент, само защото не искам да съдя колеги. Но вече започвам да се замислям! Все пак до 2021 г. има време за стартиране на граждански дела по ЗЗД и е много вероятно да предприема действия. Не за друго (освен, че ми нанесоха морални и материални вреди с пасквилите си!), а за да бъдат превъзпитани. Защото знаят какво правят, знаят как го правят – съвсем целенасочено и вероятно финансово мотивирани. В същото време най-нагло и безцеремонно плачат за „свободата на словото“. Тези, които мултиплицират обидни квалификации и откровени клевети.

 

Свързано изображение

Гневен съм и заради фекалната кампания, която се поведе срещу Светослав Иванов от БТВ! Искат първо да го омаскарят, да го пришият към някаква група, а след това да изчезне като Анна Цолова, която щеше да води светско предаване в Нова тв. Ама друг път. И защо?! Защото Светослав Иванов има мнение и не се страхува да го изкаже на глас, жалки дръжкинамикрофони и набедени „бизнесмени“ с власт!

Стоян Тончев, Фейсбук