Бургас е лидер в споделянето на добри педагогически практики

През 2024 г. област Бургас се оформя като лидерската в споделянето на добри педагогически практики и чрез организирането на най-много майсторски класове по Националната програма „Квалификация на педагогическите специалисти“ на Министерството на образованието и науката. Регионът излиза начело с 15 майсторски класа, което отразява културата на сътрудничество и обмен на опит между учителите в областта, както и устойчивостта на образователната система в региона.

„Майсторските класове са насочени основно към развиването на четивната грамотност и уменията за извличане и анализ на информация, като акцентът е върху български език и литература, чужди езици и природни науки.“, сподели Петя Петрова – началник на РУО – Бургас. „Примерите на училищата от Бургас и областта доказват значението на сътрудничеството и споделянето на знания за повишаване на качеството на образованието в цялата област.“

Лидерството на Бургаска област в този процес е не само израз на стремежа към иновации, но и на дългогодишна традиция в сътрудничество и професионално развитие, което я поставя в челните редици на образователната реформа в България.