„Бургас и морето“ – в края на седмицата в два формата

Ако има емблема на събитията в Бургас и тя е непреходната – това е Националният конкурс за песен „Бургас и морето“. В дните от 26 до 28 юли 2024 г. морският град отново ще очарова с динамика на забавления, локации за концерти, кино и фестивали.

Два формата на „Бургас и морето“ ще представят тази година популярния конкурс за българска авторска музика. Освен традиционния община Бургас обяви и конкурс за млад изпълнител. Форматът на „Бургас и морето“ за млад изпълнител предлага авторска музика с модерно звучене и песни на български и английски. Набирането на младите таланти и кастингът бяха направени още през зимата, а финалната конкурсна вечер ще е на 27 юли 2024 г. от 19 часа, в зала „Точно Русев“ в Културен дом НХК.

Добре познатият на всички любители на мелодичната песен Национален конкурс за песен „Бургас и морето“ ще се проведе на сцената на Летния театър на 28 юли 2024 г. от 20 часа. По традиция на финалната конкурсна вечер зрителите в Летния театър ще имат възможността да изберат своята любима песен, а професионално жури ще класира песните на първите три места. Своя глас за любимата си песен може да даде всеки на сайта на конкурса: www.burgasimoreto.org, в секция „Гласувай“ до 20 часа на 26 юли. Рецитал по време на конкурса ще изнесе един от любимите български дуети – „Шик”.

Билетите и за двата формата са вече в продажба на касата на Часовника.