Бургас прегърна националната кампания „Хайде“

Община Бургас се присъединява към националната кампания „Хайде“ с послание за разбиране и толерантност сред българските деца. Целта на инициативата е да създаде по една нова песен в следващите десет години, която да предаде посланието на младите да бъдат толерантни и добри едни към други.

Кампанията започна през първия учебен ден с първата песен, озаглавена „Хайде: По-добри“. Съавтор на текста е осемгодишният Йохан Тансое, който дава идеята за кампанията преди година. Вирджиния Събева-GINI отговаря за текста и композирането на музиката. Аранжиментът е дело на Ангел Проданов, а продуцент е Красимира Николова, майката на Йохан. Песента се изпълнява от познатите български музиканти и артисти Орлин Павлов, Михаела Филева, Ненчо Балабанов, Вирджиния Събева-GINI, Александър Георгиев със специалното участие на децата от музикална школа Music Lab Academy.

„Кампанията символизира приятелство и разбиране сред децата и цели да създаде култура, в която децата да се сприятеляват чрез универсалните езици на музиката и танца. Тя е предназначена да възпитава ценности за цял живот, като съпричастност и разбиране у децата. Използвайки силата на музиката и танца, инициативата се стреми да създаде положителен вълнуващ ефект в училища, детски градини и общностите в цяла България“, посочиха от община Бургас.

Музикалното видео на песента „Хайде: По-добри“ е публикувано на Ютуб страницата на кампанията.