Бухалката на задкулисието: Манипулация в стила на пеевските медии

След изборите има кампания не само срещу „Биволъ“. Тя тече по един и същи начин-публикация в медия на Пеевски и след това удар от институциите. Има офанзива на диктатурата. Такова нещо не може да стане без поръчка от хора, които са във властта. Или е с тяхната благословия.  Държавната репресия граничи с терор. Как с фалшив сигнал се впряга цялата репресия на държавата, заяви Асен Йорданов пред Люба Кулезич в „Честно казано“.

Тази проверка е по фалшив сигнал. Може и да е досъдебно производство. Не знаем. Обаждане има от Николай Горанов от ГД на МВР до мен. По разпореждане на ВКП той трябва да ме разпитва. Каза, че това трябва да стане максимално бързо. Ще отида до Главна дирекция на МВР. Нямам от кого да се притеснявам. Няма да крия, ще има международен отзвук. Каза, че сигналът е подадено от гражданско сдружение „БОЕЦ“. Направих запитване до БОЕЦ и те казаха, че сигнал не е подаван от самата организация. Въпросният г-н Горанов ми звъня 7-8 пъти и каза, че преследва срокове. Аз съм казах, че няма сигнал от БОЕЦ по клеветническа публикация в „Труд“. Там се пише, че имаме скъпи имоти, а по документи са много евтини. Доволен съм, че изкараха такива имоти.

Единият имот е нива до кльона на турската граница. Въпросната изоставена нива, тя е разградена и обрасла. До нея не ходят хора.  Тази земя е нискостойностна, тя не може да се продаде. Може да кажат, че трафиканти емигранти. Тази нива е 1 декар. Според публикацията това било гора, която струва 20-30 хиляди лева. Не са видели, че там няма едно дърво. Важна е манипулацията. Това е типично в стила на пеевските медии, които основно се занимават с разселване на журналисти. Пишат очернящи публикации. Това е акция за психическо пречупване. Мен няма как да ме пречупят, но хората около мен страдат. Много от тях се пречупват. Аз за 30 секунди мога да изляза от това общество и повече да не се върна.  Минал съм през всичко-през дела опити за убийство.

Това е целенасочена стратегия. Защо става въпрос за поръчка. След като казах на Горанов, че това е фалшив сигнал, отговорът беше абсурден: „Това нас не ни интересува“. Обадих се на Румяна Арнаудова, която щедро дава обяснения по казуси. Питахме я дали има такава проверка и кой е прокурора. Тя поиска официално запитване. До днес нямам отговор от прокуратурата като потърпевши. От тяхна страна пълно мълчание.

Георги Георгиев от БОЕЦ казал на Горанов, че иска да внесе официално становище, че няма такъв сигнал. Той казал:  „Добре“, но после отказал. Това е индикация, че изпълнява поръчка.  Наши близки също трябва да бъдат разпитвани. В следващият момент може да влязат КПКОНПИ, да ни арестуват като Иванчева. Нека да стигнат докрай.

След като главният прокурор Сотир Цацаров каза, че ще даде обяснение за последните сделки за придобиване на къща и вила край Пловдив, той не даде отговор. Няма кой да го разследва. Няма сила в държавата. Това е като „Яневагейт“. Защо Николай Горанов е отказал да прием писмото на БОЕЦ? Явно в България се правят нарушения на правилата на ВКС. Това легитимира прокуратурата като бухалка на задкулисието.

Подадох сигнал в полицията за опит за покушение срещу мен. Установи се, че действащ прокурор стои зад това. Информацията стигна до Борис Велчев. Резултат нямаше. Прокурорът все още си е прокурор.  Нещата не стигнаха до съд, а до дисциплинарка, която ВСС отхвърли. В нашата страна висши магистрати и лидери на действащи партии играят роля на лидери на ОПГ, кой в България може да те защити?!

Дори в тиранична Русия има много по-силно гражданско общество и много по-независими медии. Тук няма обществена съвест и обществен глас. Няма критична маса на гражданско общество. Предупредих, че ако ме поканите в предаването, може да ви се случи случка.

След изборите има кампания не само срещу „Биволъ“. Тя тече по един и същи начин-публикация в медия на Пеевски и след това удар от институциите. Има офанзива на диктатурата. Такова нещо не може да стане без поръчка от хора, които са във властта. Или е с тяхната благословия.  Държавната репресия граничи с терор. Как с фалшив сигнал се впряга цялата репресия на държавата. Чу ли за един виновник за престъпните заменки по време на Тройната коалиция?!

Ще му кажа на Николай Горанов да мине от единия до другия край на този декар. Той няма да може да мине. Когато получих голяма международна награда в Германия, казах, че в моята страна се чувствам много самотен, но там съм подкрепен. И затова продължих да работя.