Бяха връчени наградите за лекари на годината

С голям и тържествен концерт-спектакъл бяха връчени Годишните награди „Лекар на Бургас“ за 2024 г. Празничното събитие се проведе в Културен дом НХК под надслов: „За лекарите на Бургас – с благодарност!“ На него присъстваха над 500 бургаски лекари, медицински сестри и специалисти от всички болници, диагностично-консултативни и медицински центрове в Бургас.

Наградата „Лекар на Бургас“ за 2024 г. в категория „Лекар с най-голям принос за утвърждаване авторитета на лекарското съсловие в Бургас“ бе присъдена на доц. Владимир Корновски – кардиолог в болница „Сърце и мозък“. Доц. Корновски печели наградата за втори път.

В категория „Лекар на бургаските граждани“ отличието взе д-р Диян Господинов – кардиолог в Медицински център „Д-р Стайков“.

Преподавателят в Медицински факултет на Университет „Асен Златаров“ проф. Минко Минков бе отличен за „Любим преподавател – лекар на годината“.

Отличените и лекарите в залата бяха поздравени от зам.-кметът с ресор здравеопазване Михаил Ненов, от председателя на Районната колегия на Български лекарски съюз – Бургас, д-р Жени Стоичкова, от зам.-ректора на Университет „Проф. Асен Златаров“ проф. Ирена Марковска и представители на организациите на медицинските сестри и на фармацевтите.

Церемонията „Лекар на Бургас“ се организира от община Бургас, Районна колегия на Български лекарски съюз – Бургас, и Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.