Властта стана за смях заради F-16, ген. Бонев замеси в далаверата охранител от ИПОН

 Ще се борим в така наречените преговори за един охранител от ИПОН да го пази от открадване, коментира бившият вътрешен министър Богомил Бонев

Властта стана за смях заради F-16. Бившият вътрешен министър ген. Богомил Бонев замеси в далаверата с американските самолети охранител от ИПОН.
„Аз го разбирам като един самальот за 2 млрд. лева. Ще се борим в така наречените преговори за един охранител от ИПОН да го пази от открадване“, шегува се генералът.
„Лепенката СИК ще ни излезе солено, но ще го застраховаме и ще му турнем чип. И един кабел към компютъра, та крадците да не могат да го запалят. Кабелът ще се пази в цинкова кофа под бюрото на Каратанчева в Парламента“, сподели във Фейсбук Бонев.
„Цената, която надхвърля два пъти определената рамка от нашия парламент, била без ДДС. Странно защо има заглавия, че американският конгрес бил гласувал инвенстиционна рамка за сделката. Инвестираме ние, ако не се лъжа. Остава да претендират, че при най-завишената цена се явяват инвеститори. Но да оставим това. ДДС го начислява продавачът. Ние го плащаме и после можем да си го теглим. Данъчен кредит се нарича“, обясни бившият министър.
„Така е в нормалния оборот. Как се купуват самолети, още не съм пробвал. Но има Duty Free от САЩ. Та не знам защо сделката се обявява „без ДДС“. Може би е наивно, но дали това не е процентът на кражбата в БГ?!“, добави той.