Все още не се знае името на следващия вътрешен министър

Нямам нова информация за разследването срещу Румен Гайтански и Стоян Мавродиев. То се води от антикорупционната комисия. Нямам данни да се намират в чужбина, но очаквам да бъдат обявени за издирване още днес. Това съобщи пред журналисти вътрешният министър Калин Стоянов, който връчи ключовете на 90 нови шкоди за нуждите на полицията.

Стоянов каза и че избраната за служебен премиер Горица Кожарева не е отишла с готово име за следващия вътрешен министър на срещата си вчера с професионалното ръководство на МВР.

Четирите оставки в Пловдив след трагичния случай са малка част от всичко, което ще бъде направено там. „Очаквам днес да се реши въпросът с директора Георги Чергов. Излезлият в болничен пряк ръководител може би го прави умишлено, но няма да му се размине“, каза министърът.

„Моята оставка я искат за всичко, може и за каране без колан на шофьор в София да ме викнат в парламента“, обясни още Стоянов и добави, че е разпоредил проверка за сваления сайт Ново начало.com. Утре щял да даде подробна информация за него.