Втора мисия на въздушната ни линейка

По-рано днес, 6 юни 2024 г. от Сандански с хеликоптер до София беше транспортирана пациентка, която има множество фрактури. Транспортирането й до София се налага заради счупванията и кървене в малкия таз, което не може да бъде овладяно в болницата в Сандански, където тя е била хоспитализирана. Пострадалата беше транспортирана с хеликоптера до вертолетната площадка на болница „Св. Екатерина“, а след това беше хоспитализирана в болница „Пирогов“.

От „Пирогов” информират, че в болницата е приета пациентка от болницата в Сандански. Благодарение на добрата координация с Министерство на здравеопазването и HEMS, пациентката беше успешно транспортирана по въздух с медицинския ни хеликоптер. Към момента тя вече е в травматологичната операционна, където проф. Диян Енчев и екипът му извършват необходимата оперативна интервенция, добавят от „Пирогов”.

Полетът е преминал без сътресения, с малко турбуленция при планините, но това е нормално, каза пред журналисти командирът на хеликоптера Юлиян Богоев. Не ни притесняват такива мисии, допълни той. Богоев увери, че кацането на хеликоптера на стадиона в Сандански не е затруднило изпълнението на мисията. Машината е клас А и отговаря на всички европейски изисквания, добави той.