Върховният касационен съд постанови – Зафиров е представляващ БСП

ВКС потвърди решението на СГС за регистрацията на БСП. Корнелия Нинова е отписана като председател на партията, а за представляващ е вписан Атанас Зафиров.

Тричленният състав на Върховния касационен съд остави в сила решението на Софийския градски съд, с което е постановено вписване в Регистъра на политическите партии по партидата на партия „Българска социалистическа партия“ на нови обстоятелства, а именно заличаване на Корнелия Нинова като председател и представляващ БСП и вписване като представляващ заместник-председателя, определен за изпълняващ функциите на председател, Атанас Зафиров.

Докато течеше заседанието на съда приближените до Корнелия Нинова регистрираха БСП в ЦИК за изборите – два дни преди крайния срок. Временното ръководство на БСП определи подаването на документите в ЦИК за изборите от приближените до Корнелия Нинова като поредна провокация.

Борислав Гуцанов, председател на ПГ на „БСП за България“ обяви и че новото ляво обединение БСП – Обединена левица, също ще внесе документи за регистрация.

Очаква се ЦИК за отхвърли регистрацията на БСП за парламентарните избори, направена от приближените на Нинова.