В бургаският квартал „Рудник“ почва ремонт на спортни съоръжения

В бургаският квартал „Рудник“ стартира освежаването и ремонта на спортни съоръжения за фитнес и прилежащия кът за отдих, находящи се в центъра на квартала и в близост до ОУ „Св. Климент Охридски“. Дейностите по ремонта и реновирането се извършват в рамките на проект „Заедно в развлечения и отдих“ на СНЦ „БИЗНЕС ЦЕНТЪР БУРГАС“, като допълнителна подкрепа за общността в рамките на проект „CODE Housing – Общностно развитие и жилищна подкрепа за уязвими групи“, изпълняван от „Хабитат България“/фондация „Подслон за човечеството“ и финансиран от фондация „Медикор“.

Проектът се осъществява в периода от 01.07.2024 – 31.10.2024 г. Целева група на проекта са 30 деца, младежи и млади семейства от етнически малцинства, които ще участват пряко във всички етапи и дейности. Допълнително обособеното пространство се използва от около 100 деца, ученици в местното ОУ „Св. Климент Охридски“, които ще имат възможността да ползват ремонтираните съоръжения.

В рамките на инициативата са предвидени следните дейности:

– кампания за включване на доброволци в етапите на почистване, ремонт, реновиране и поддържане на пространството;

– спортен полуден с игри навън – организиране на спортен полуден за деца и младежи;

– -организиране на образователна беседа за деца и млади семейства за опазване на околната среда, разделно изхвърляне на смет, соларна енергия;

Очаква се проектът да привлече вниманието на младите жители на квартала, които да се включат активно във всички предвидени дейности.

Към момента вече се извършват ремонтни работи – поръчани са материали и консумативи и кипи усилена работа, за да може скоро след стартирането на учебната година, обектът да влезе в експлоатация и да радва посетителите не само от квартал „Рудник“, но и други населени места.