В помощ на общините

Българската агенция за инвестиции (БАИ) към Министерството на иновациите и растежа (МИР) организира днес, 20.02.2024 г., форум на тема „Привличане на инвестиции и финансиране – възможности за общините”. Целта на събитието е да бъде предоставена информация на общините относно привличането на инвеститори и възможностите за финансиране с цел развитие на регионите. Освен правната рамка, лекторите ще споделят своя опит в привличане на чуждестранни инвеститори, ще представят успешни практики на сътрудничество с общини и индустриални зони, ще предложат работещи подходи за насърчаване на иновациите и инвестициите във всички сектори на икономиката.

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към МИР, Българската банка за развитие и Фонд мениджър на финансови инструменти в България ще представят актуалните възможности за достъп до безвъзмездно финансиране и до финансови инструменти, приложими за общините, фирмите и потенциалните инвеститори.

След приключване на форума е предвидено посещение на суперкомпютъра в „София тех парк” и представяне на възможностите му.