В САЩ осветиха с българското знаме сгради и мостове

По повод националния ни празник 3 март сграда на общинския съвет в Лос Анджелис бе осветена в цветовете на българския фла. Това съобщават Генералното консулство на България в Лос Анджелис. „Благодарим ви, скъпи сънародници, че за трета поредна година бяхме заедно на националния ни празник пред осветената сграда на общинския съвет в Лос Анджелис”, заявяват от дипломатическото ни представителство.

Участие в празничното събитие взеха и възпитаници и преподаватели от българското училище „Св. св. Кирил и Методий” в Лос Анджелис и фолклорната група „Хоротропци”.

С тях е поставено началото на осветяванията по случай Трети март на Западния бряг на САЩ, които вече са превърнати в традиция, отбеляза Генералното ни консулство. За първи път тази година беше осветен с цветовете на националното ни знаме и мостът „Морисън” в Портланд, щата Орегон, който представлява главна пътна артерия за центъра на града. От Генералното ни консулство изразяват благодарности на Йордан Илчев и Бистра Оташлийска за съдействието при реализирането на инициативата. За втора поредна година така беше осветена и сградата на общината в град Финикс, Аризона.

„Очакваме в бъдеще към инициативата на Генералното консулство за отбелязване на националния празник на България да се присъединят и други американски градове”, се отбелязва от дипломатическото ни представителство.