Главчев падна, Марешки – аут

Председателят на Народното събрание си подаде оставката, за да спаси кожата на премиера, а вождът на аптекарите изхвърча от пленарната зала обиден

Димитър Главчев вече не е шеф на парламента. Той си подаде оставката, за да спаси кожата на премиера, а ГЕРБ-ерастите побързаха да го сменят с Цвета Караянчева.

След ужасно дълъг разговор с Бойко Борисов, Митко Главчев, който породи политическата криза с решението си да натири червения лидер Корнелия Нинова и Антон Кутев, реши да се оттегли.

Още преди оставката премиерът Борисов обяви, че стабилността на държавата е над всичко, съобщава бТВ.

ГЕРБ изпратиха Главчев от трибуната със ставане на крака и аплодисменти.

Главчев бе принуден да си подаде оставката, заради напрежението, което породи, след като си изпусна нервите и изгони Корнелия заради опита й да накара премиера да влезе в пленарната зала и да посочи наркотрафикантите. Докато тя четеше декларация от парламентарната трибуна, той й взе думата и я изгони, с мотива, че сипела обиди. Така и не се разбра кое е обидното, но пък след като БСП се изнесоха от пленарната зала и потърсиха среща с европейските посланици, за да се оплачат от парламентарния диктатор, стана ясно, че ако Главчев не напусне, Бойко ще е заложник на Марешки. Вчера „Воля“ спаси кворума, а днес ненадейно вождът на аптекарите обяви, че ще е аут от пленарната зала, докато Иво Христов, който нарече 80% от българите дебили, не си подаде оставката. Ако аптекарският бос се чувства обиден, възниква въпросът защо партията му не се изнесе по-рано от пленарната зала, а се стигна дотам да подпира ГЕРБ.

С оставката на Главчев може да се каже, че Корнелия постигна частична победа, благодарение на страха на Бойко от реакцията в Брюксел месец преди страната ни да поеме европредседателството. Заради цирка в парламента обаче, премиерът успя да се измъкне. Другарите от БСП още го чакат да им каже кои са наркотрафикантите в парламента. Наскоро Нинова го постави в шах, като заяви, че ако не дойде в Народното събрание, ще счита, че лъже, а ако ги посочи, ще си носи отговорност за думите. Какво е избрал, е ясно. Думите са ненужни. Действията му говорят за това дали лъже или в парламента има наистина наркотрафиканти.