Григор Димитров с ново впечатляващо участие

Григор Димитров надви нидерландеца Талон Грийкспоор с 2:6, 7:5, 6:4 на полуфиналите на турнира от категория ATP 250 в Стокхолм и се класира за финала на турнира.

Хасковлията направи страхотен обрат, след като загуби първия сет с 2:6 след серия от пет поредни гейма в полза на нидерландеца. Във втория сет обаче нашето момче успя да пречупи съперника си със 7:5 и всичко трябваше да се реши в третата част. В нея Григор издебна своя момент и нанесе големия си удар в десетия гейм, който се оказа и последен в срещата.

Вчера, 20 октомври 2024 г., първата ракета на България при мъжете отстъпи пред № 13 в световната ранглиста Томи Пол в спора за титлата на турнира от сериите ATP 250 в Стокхолм. С достигането си до финала Димитров спечели 165 точки за ранглистата.

Гришо стигна до финала след три поредни победи над Кентен Алис, Доминик Щрикер и Талон Грийкспоор. Именно в Стокхолм през 2013 година Димитров спечели първата си титла на ниво ATP, като тогава негов съперник на финала бе испанецът Давид Ферер.