Гришо се класира за четвъртфиналите на US Open

Григор Димитров победи руснака Андрей Рубльов, елиминирайки го от US Open. Българинът победи с 6:3, 7:6, 1:6, 3:6, 6:3 и се класира за втори път в кариерата си за четвъртфиналите в Ню Йорк.

Гришо отчая Рубльов с редица качествени отигравания. След едно от тях руската звезда доста се изнерви и започна да се тръшка, а с ракетата нарани ръката си. Все пак Рубльов продължи да играе, но Димитров не му остави шанс в решителния пети сет и го победи.

Американецът Франсис Тиафо ще бъде съперникът на Григор Димитров на четвъртфинала на US Open. Сблъсъкът е утре (3 септември 2024 г.) вечер. Световният № 20 се нареди сред осемте най-добри в Ню Йорк за втора поредна година, след като елиминира Алексей Попорин с 6:4, 7:6(3), 2:6, 6:3. Попорин пък поднесе сензацията в миналия кръг, елиминирайки Новак Джокович.

До момента Григор Димитров и Франсис Тиафо са се срещали 4 пъти, като българинът спечели три от мачовете. Последният им сблъсък бе в третия кръг на миналогодишния „Уимбълдън“, когато Гришо надделя с 6:2, 6:3, 6:2..

При евентуална победа над Тиафо съперник на Димитров на полуфинала ще бъде Александър Зверев или Тейлър Фриц.