Гришо с голяма победа, срази Кириос с 3:1

Българският тенисист е на мач от желания полуфинал с Надал, предстои му труден мач с Кайл Едмънд

Българинът Григор Димитров срази австралиеца Ник Кириос с 3:1 в мач от Откритото първенство на Австралия в Мелбърн и вече е четвъртфиналист. За да достигне (както миналата година) до мечтания полуфинал с водача в световната ранглиста Рафаел Надал, третият в света ще трябва да победи и Кайл Едмънд, който днес отстрани Андреас Сепи с 3:1.

Радващото е, че българската тенис звезда успя да подобри играта си. Той влиза във форма. Гришо изигра изигра днес най-добрият си двубой за тази година и заслужено си спечели място сред четвъртфиналистите.

По този начин българинът не само взе сладък реванш за загубата си от австралиеца на полуфиналите в Бризбън, но си осигури $440 000 от наградния фонд и 360 точки за световната ранглиста, които по всяка вероятност ще му бъдат достатъчни да запази третата си позиция в класирането, съобщава сайтът на звездата grigordimitrov-bg.com.

Победата му над Кириос не бе никак лесна. Тя дойде след три тайбрека – 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(5). Гришо можеше да спечели в три сета, но допусна доста грешки и позволи на съперника си да го пробие на няколко пъти.