Дали не вървим към осми предсрочни избори?

По начина, по който в момента се държат всички политически партии, спокойно можем да говорим за следващи осми избори. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Седем пъти правим едно и също нещо, посочи той. И добави, че има поговорка, че можеш да се спънеш веднъж в един камък, но „ако се спънеш още един път, значи си глупав“.

Това, което истински ме касае, е как да дадем на хората възможност да гласуват за това, което искат, каза лидерът на ГЕРБ. Не отговаряме на нападките, за да можем да направим правителство след това, добави той. С тези обиди в момента никой нищо няма да може да направи, предупреди Борисов. Лидерът на ГЕРБ отправи призив за успокояване, за да не се стигне до „същата враждебна обстановка“ между партиите, в която отново няма да може да се проведе разговор.

На въпроса: „Вие уволнихте Стоян Мавродиев през 2020 г. от ББР заради друг скандален кредит, знаехте ли за този кредит на Румен Гайтански и изобщо какво се случва в банката“, Борисов отговори: „Никога не съм се занимавал с тази банка пряко, но тогава го помня случая за една колекторска фирма и го изпъдих веднага. Това мога да кажа.“