Данъчните запечатаха хотел и ресторант, 7 семейства ще ги проклинат на Коледа

Затвориха ресторанта за 62 стотинки ДДС и оставиха без работа 6 бургазлии преди Нова година, каза хотелиерът Атанас Чиплаков

Служители на НАП запечатаха хотел и ресторант в центъра на Бургас. Данъчни под прикритието на „таен клиент” не са получили касови бележки нито в хотела, нито в ресторанта към него, съобщава Нова телевзиия. Те ще са затворени 20 дни, а през това шестимата останали без работа служители и техните семейства ще проклинат бирниците и системата, която убива.

Собственикът на хотела и ресторанта Атанас Чиплаков каза, че ще обжалва. Той твърди, че чиновниците действали некоректно при наемането на стаята.

„И при наемането на стая, и при консумацията в ресторантската част не бяха издадени фискални бонове. Това наложи налагането на принудителната административна мярка – запечатване на търговски обект. Тази мярка е потвърдена от административния съд в Бургас”, заяви говорителят ТД НАП-Бургас Христо Узунов.

„Искат стая за почивка. Служителите им казват, че това не е хотел за почивка. И те казват: „Добре тогава ще видим една стая” и оставят пари. Вземат ключа да видят стаята. Това не трябва да бъде така, защото адресни карти и всичко влиза в компютъра и се плаща на другия ден, защото може да ползват хладилника“, обясни хотелиерът Атанас Чиплаков.

„Затвориха ресторанта за 62 стотинки ДДС. Оставиха без работа 6 човека преди Нова година. Губят ДДС-та, губят всичко”, добавя той.

Собственици на малки магазинчета в Бургас също се жалват от бирници, които им затворили търговските обекти. Целта е да останат само големите вериги, споделя служител в един от обектите, на който стои бележка с текст „СТОП! Обектът е запечатан от органите на Националната агенция за приходите“.