Да си спомним за Лора Янева…

В навечерието на Деня на детето – 1 юни, с усмивка ще си спомним за един прекрасен човек и творец, посветил голяма част от живота си на работата с деца и тяхното развитие в областта на изобразителното изкуство – слънчевата и винаги усмихната – Лора Янева. Събитието, посветено на Лора, ще се проведе утре, 31 май 2024 г. от 16:30 часа в зоната около фонтаните в Морската градина (под открита сцена „Охлюва“).

Децата ще могат да оцветяват гипсови фигурки с различни форми, изработени лично от баща й Георги Янев. За доброто настроение и усмивките на малки и големи ще допринесе Виолета Богданова – учител по английски език, която ще се превъплъти в образа на Мики Маус.

Лора Янева е родена на 21 май 1984  г. в Русе. Когато е на четири години, семейството й се премества да живее в Бургас. Първите си стъпки в рисуването прави в ОУ „Антон Страшимиров“, където нейн преподавател е Митко Иванов. Продължава творческото си развитие в СУ „Св. св. Кирил и Методий“. Лора Янева получава висшето си образование във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Там завършва специалност „Графика“, а след това и магистърска степен по „Графичен дизайн“. Става член на Дружеството на бургаските художници през 2007 година. През 2013 година получава наградата „Млад автор“.

Лора е създател на инициативата „Оцвети ме – създай красота“ през 2020 г., в която тя собственоръчно изработва различни гипсови фигурки за децата на град Бургас. Инициативата продължава нейният баща – Георги Янев. Той е ръководител на школата по ракетомоделизъм към Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас.

Организатор на събитието е Център за подкрепа на личностното развитие –Бургас.

Нека запомним Лора с нейната доброта, талант, нейният колорит от емоции и широката й благотворителна дейност!