Два мюзикъла в началото на септември в Бургас

Мюзикълът „Криворазбраната цивилизация“ и театралните постановки „Ние сме от тях“ и „Редки тъпанари“ са три интересни предложения в афиша на летния театър в началото на септември. Постановките гостуват със съдействието на  културна организация „Арт Мелопомена“.

Уникалният спектакъл „Редки тъпанари“  на режисьора Теди Москов е театрална версия на филма на Марио Моничели  „Неизвестни извършители“. Сюжетът е комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща. Паралелно с кражбата се раждат и две любовни истории. Ражда се и „престъплението на века“. Спектакълът може да се греда на 3 септември 2024 г., от 20 часа в летния театър.

Ролите са поверени на  Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Александър Сано-Среброто, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров, Кристиана Ценкова, Петя Венелинов.

Мюзикълът „Криворазбраната цивилизация“  ще бъде представен пред бургаска публика на 9 септември 2024 г. от 20 часа,в също в летния театър.

Мюзикълът е създаден по оригиналния текст на Добри Войников, в който умело е вплетена музиката на Дечо Таралежков. Всеки един от героите е колоритно охарактеризиран със своя музикална тема, която в много случаи е поставена на фолклорна основа, но присъстват и елементи на навлизащите модерни за времето си европейски танци.Включени са и хорови напеви от българския фолклор, търсейки един общ художествен израз, за да внуши посланията на времето, на епохата, с препратка към днешния ден.