Две постановки за деца

Днес, 31 юли 2024 г., сряда, от 18 часа и от 20 часа в летния театър в Бургас най-малките приятели на музикално-сценичното изкуство, придружени със своите родители, да се готвят за солидна порция смях и зареждащи емоции с двете постановки на Държавна опера – Бургас, посветени на най-малките: „Трите прасенца – Пиф, Паф, Пуф“ и „Палечка“. Двете представления са в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ 2024, организирани от Държавна опера – Бургас, и община Бургас.

Музикалната комедия за деца „Пиф, Паф, Пуф“ от големия български композитор Александър Райчев е по-познатата и обичана от всички приказка за трите розови прасенца със завити опашленца и лошия Кумчо Вълчо, който напада техните къщички, с цел да си осигури вкусна вечеря, но трите задружни братчета объркват неговите подли планове. В сюжета на мюзикъла има преплетени много хумористични елементи, весели песни, динамика, гарантиращи много, много усмивки.

Второто заглавие от лятната детска програма на Държавна опера – Бургас, на сцената на летния театър е балетът „Палечка“. Най-малките приятели на балетното изкуство, както и техните родители или близки, на които една от най-обичаните детски приказки на Ханс Кристиан Андерсен – „Палечка“,  също е била любима, да се готвят за смайващо представление, с ярко артистично присъствие и изумителни специални ефекти. Героите от класическото произведение за деца ще накарат публиката се потопи във вълшебното и истински да повярва в чудеса. Музиката на новата постановка на Бургаската опера е от Едвард Григ, Олег Ходоско, като са включени и музикални колажи.