Деница Сачева с рязка критика към ПП-ДБ

През последните няколко седмици България ненадейно се снабди с няколко външни министри. Това сподели днес, 22.02.2024 г. заместник-председателката на ГЕРБ Деница Сачева по една от националните телевизии.

„Николай Денков явно държи да подчертае, че обича да пътува, защото непрестанно е в чужбина. Заедно с него към този момент две седмици министърът на финансите също е зад граница – беше в Съединени американски щати, в Мюнхен, а през вчерашния ден се озова в Париж “, сподели тя. А външният ни министър Мария Габриел се върна от Франция, където беше единственото й външно посещение.

На всичкото отгоре без никакъв диалог с ГЕРБ-СДС ППVДБ обявиха, че ще сливат Национална агенция за приходите с митниците. Сменен бе и шефът на Агенцията за държавна финансова инспекция, съобщи още някогашният социален министър.

Никой не показа тези хора, които заеха позициите. Там нямаше прозрачност, безпристрастност. Появи се ненадейно и един меморандум – ултиматум, и сега се налага да се обясняваме защо не желаем да се работи по този начин, защо не сме съгласни с предлагното от ПП-ДБ „делкане“ на важни постове в администрацията на държавата, добави тя.

„В самия меморандум се споделя, че ако той не се подпише, се върви към избори 2 в 1. Явно това е визията на сътрудниците от ПП-ДБ “, подчерта Сачева.