Ден за прошка е. Жаблянов и БСП да се извинят за Народния съд!

Да подкрепяш и оправдаваш убийствата е не по-малко идиотско от това, да възхваляваш газовите камери и сибирските лагери, коментира адвокат Емил Василев

Сирни заговезни е. На този ден се иска прошка. Време е зам.-председателя на Парламента Валери Жаблянов барабар с всички от БСП и продажните политици от целия политически спектър да поискат прошка от българите заради това, че сме най-бедните в Европа!

През седмицата другарят Жаблянов вбеси колегите си от ГЕРБ като се изказа за Народния съд. Според него той е „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“. Този скандал естествено стана причина ГЕРБерастите да поискат оставката му. Заместник-председателят на парламента обаче коментира, че не вижда причина да се извинява.

В предаването „Тази неделя“ по bTV пък депутатът от БСП Александър Симов заяви, че е важно да се уточни, че целта на Народният съд не е била да избие елита на нацията. „Народният съд, или съдът на бившия политически елит, ни е наложен от Великите сили. Ненапразно те пращат наблюдатели тук. Той ни е наложен. Готов съм да спорим и да говорим такъв ли е трябвало да бъде обхватът и това е част не само от грешките, вероятно и от престъпленията. Но да твърдим, че Народният съд сам по себе си е престъпен, както наскоро каза Спас Гърневски, няма да приема“, заяви другарят Симов.

„Този съд не е някаква идея на комунистическата партия, не е таен, коварен план да избие цвета на българската нация. Половината от тези хора, част от хората, които са били осъдени, носят реална вина за провала на политическия режим преди 1944 г., тъй като, нека да припомним – България по време на цялата Втора световна война е съюзник на Хитлер. Това е изискване, в Парижкия мирен договор дори, в член пети, е заложено изискването да ги осъдим“, припомня червеният депутат.

„Толкова скандален прочит не съм очаквала, особено на днешния християнски празник, на деня за прошка“, коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ. Тя обаче призна, че не е учудена, защото „това е последователна позиция на БСП“ и припомни изказванията на Корнелия Нинова, че „демокрацията им е отнела всичко“ и на Иво Христов за „80-те процента дебилни“, както и провалената от Жаблянов минута мълчание в Парламента по повод жертвите на комунизма.

„Валери Жаблянов е изключително опасен психопат. И за децата е ясно, че комунистите, уж под формата на „народен“ съд, са избили и пратили в затвора няколко хиляди свои политически противници, за да укрепят властта си, подарена им от Съветската армия“, коментира във фейсбук пък бившият депутат Емил Василев.

„Само три абсолютно безспорни факта ще посоча: 1.България не е воювала през Втората световна война на страната на Германия и не е имала нито едни войник на фронта срещу победителите. 2.България е спасила своите евреи и нито един от тях не е свършил в газовите камери. 3.България не е имала своя фашистка или нацистка партия, подобни на тези в Италия и Германия“, добавя адвокатът-политик.

„Мнозина са подкрепяли Хитлер не заради идеологията, а по чисто патриотични подбуди – заради възможността България да вземе реванш за националните катастрофи след Балканските войни и Първата световна война, като си върне Македония и Беломорска Тракия“, припомня той.

„Повечето от жертвите на Народния съд са били абсолютно невинни хора, които са пострадали заради политическите си убеждения. Но за тях поне формално е имало някакъв съд. А какво да кажем за хилядите други, които са загубили живота си без съд и присъда в мътните времена след 09.09.1944-а? Да подкрепяш и оправдаваш това е не по-малко идиотско от това, да възхваляваш газовите камери и сибирските лагери“, коментира адвокат Василев.

Време е Жаблянов и БСП да се извинят за Народния съд, а продажниците от целия политическия спектър да си признаят греховете и да се разкарат!