Дипломно ревю на студенти в Бургас през юни

„Трансформация” е заглавието на дипломното ревю на специалност „Моден дизайн” в Националната художествена академия в София и филиала й в Бургас за тази година. Събитията ще се проведат на 13 юни 2024 г. в галерия „Академия” в София и на 20 юни 2024 г. в Културен дом на НХК, Бургас.

„В условията на променящ се трансцедентен свят, в ерата на достижения извън познанието и установеното до днес, предстои нов етап в технологичното израстване на обществото, който ще размести наложените досега понятия, ще експериментира с нови изразни средства, които ще променят установените правила. Модният дизайнер реагира на измененията в социалната, културната и технологичната среда и е носител и предвестник на новото в обществото. В период на технологичен скок модата е тласната към немислими и невиждани посоки“, казват организаторите.

По думите им чрез различни конструктивни решения, подбор и обработка на материалите, колекциите на студентите от специалност „Моден дизайн” в Националната художествена академия и филиала й в Бургас дават отговор на новите предизвикателства на времето.