Дни на енергийната ефективност в Бургас

В периода 30 май – 1 юни Бургас ще бъде домакин на традиционните „Дни на енергийната ефективност и зелената енергия”, организирани от Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект” и общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия”. Събитието ще се проведе в Културен център „Морско казино” в Бургас и онлайн, а основен акцент ще бъде представянето на проекта за първата в града енергийна общност.

Тазгодишното издание форума, който се провежда без прекъсване от 2017 година насам, ще бъде посветено на развитието на знания и умения за изпълнение на мерки за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници в сградите. Участниците ще могат да се включат в редица специализирани учебни курсове, предназначени както за строителни специалисти, така и за граждани и представители на общинските администрации.

В рамките на форума е предвидена и открита дискусия за развитието на система за продължаваща професионална квалификация заедно с представянето на новата Пътна карта за повишаване на знанията и уменията в строителния сектор, разработена по проект BUILD UP Skills.