ДПС – Ново начало запази патента над името на партията

Председателят на партията и на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отново защити целостта на партията, като се противопостави на опитите марката ДПС да премине в частни ръце. Преди няколко дни в ДПС е получено решение на Патентното ведомство на Република България, с което е отказано да бъдат прехвърлени на Ахмед Доган марките на партията. Това е в резултат на  информацията, че е „Направен опит за прехвърляне на физическо лице на една партия с избиратели, с колективни органи, която партия има официални представители, вписани в съда. Сред тези представители Ахмед Доган не фигурира от години“, се пише в написаното от патентното ведомство.

Според актуалното състояние, към днешна дата ДПС има двама представители – председателите Делян Пеевски и Джевдет Чакъров. Както е известно от лагера на Чакъров на 29 юли 2024 г. направиха постъпки в патентно ведомство за регистрация на други три марки, в чиито наименования фигурира „ДПС“.

Тогава Чакъров заяви, че марката „ДПС“ е патентована още 90-та година, още от основаването на Движението за права и свободи. От патентното ведомство описват заявената марка като комбинация от словесни и фигуративни елементи и уточняват, че цялостното изписване е: „ДПС – Движение за права и свободи“ и отказват това да бъде предоставено на частно лице, тъй като това е нарушение на устава.

Така автентичното ДПС председателствано от Делян Пеевски, постига поредна победа над отцепниците-деребеи около Ахмед Доган, които ще се явяват на предстоящите избори не като депесари, а като „земеделци“, от името на коалиция, съставена от други партии – „Сбор“ и „Земеделски народен съюз“.