„Душата на арменеца“ бе представена в Бургас

Последният труд на Агоп Мелконян „Душата на арменеца: Очерци за историята на арменската литература” бе представена в последния ден на септемврив Регионалната библиотека „Пейо Яворов“.

Книгата включва лекциите на известния писател-фантаст, поет, журналист, преводач и преподавател като са представени основните етапи от развитието на арменската литература. „Душата на арменеца“ е издание, богато илюстрирано с образци не само от арменската, но и българската, арабската и персийската поезия.

Мелконян присъства с личния си поглед и размисли за закономерното развитие на литературните течения и жанрове, изразните средства, стихосложението и много други теми от сферата на литературознанието. В 450 страници проучването хвърля светлина върху литературното дело на повече от 120 писатели и поети от Източна и Западна Армения.

Благодарение на живия, увлекателен стил и подход на автора, книгата се чете изключително леко, като художествено произведение, даващо богато знание за една страна на арменската духовност, която не е много позната на читателската аудитория у нас, посочват от „Ереван прес“.

Модератор на срещата ще е поетесата Яна Вълчева.