Евгени Минчев иска да събуди електората

„Хубаво е да мога да помогна на възрастните хора да си увеличат пенсията, но това няма да е съвсем моята роля. По-скоро ще събудя останалата част от електората, които или не знаят къде и за кого да гласуват, или какви очаквания да имат от тази партия.“ Това заяви кандидатът за народен представител от „БСП – Обединена левица“ Евгени Минчев в предаването „Събуди се“.

Кандидатът за народен представител от гражданската квота на левицата бе категоричен, че ще представлява хората и няма да бъде съвсем послушният депутат. Той обеща в парламента да работи с настойчивост както да се увеличат пенсиите на българските пенсионери, така и да се подобри животът на всички български граждани. „Моето мото ще бъде българите в чужбина постепенно да започнат да се връщат, към които отправям апел: Хора, върнете се в България заедно да я спасяваме“, каза Евгени Минчев.

Според него Народното събрание не трябва да гласува повече военна помощ за Украйна. По неговите думи парламентът е постъпил правилно, като е забранил пропагандата в българските училища. „Аз съм много против НПО-та да финансират ЛГБТИ пропаганда в училищата – мисля, че в България има много по-смислени неща, които могат да се финансират“, коментира Минчев.

„БСП трябва да е по-близо да своя народ и да се грижи за него“ – така отговори кандидатът за депутат на въпрос дали българската левица трябва да е по-близо до ценностите на европейското ляво.