Експозиция на Танер Мерт в Бургас

Изложба живопис „Бриз от цветове“ на художника Танер Мерт бе открита вчера, 19 август 2024 г., в галерия „Богориди“ в Бургас. Това е 27-та самостоятелна и първата в крайморския град експозиция на автора. Поради непредвидени лични ангажименти авторът не успя да присъства на откриването, очаква се художникът да пристигне в града между 13 и 14 септември 2024 г., когато ще може да се срещне с гости на своята експозиция.

Експозицията представя общо 23 различни по стилове, тематика и размер картини – вече познати творения, а също и непредставяни досега. Част от творбите са създадени през тази година, а други са плод на неговото творчество от изминалото десетилетие.

Изложбата „Бриз от цветове“ може да бъде разгледана в галерия „Богориди“ в Бургас до 19 септември т..

 

Танер Мерт е роден през 1972 г. в Балчик. Дълги години живее в Истанбул и София, а след това се установява в Самоков. Първите три самостоятелни изложби на Мерт са в Самоков, като първата е през 2016 година. Негови картини са притежание на колекционери и ценители от различни държави по целия свят, сред които Швейцария, САЩ, Италия, Нидерландия, Катар и Австрия.