„Есенна етнопалитра“ пак в Бургас

Второто издание на „Есенна етнопалитра“ продължава тази седмица с вълнуващ концерт. Ученици и преподаватели от ОУ „Братя Миладинови“ канят всички бургазлии и гости на града на специално събитие. В петък, 25 октомври 2024 г. от 17 ч. на сцената в двора на Етнографския музей ще се състои концерт „Моето училище, аз и морето“.

Учебното заведение тази година чества своя 100-годишен юбилей, а на 30 октомври е Международният ден на Черно море. Така концертът ще бъде тематичен с поглед към едно от най-големите богатства на Бургас.

В събитието ще вземат участие възпитаниците от IIб клас, към който е и групата по занимания по интереси – български народни танци, с класен ръководител Ирина Петрова. В екип с нея е и Анита Яръмова – учител по Целодневна организация на учебния ден на класа и хореограф на групата.

Концертът ще започне с рецитал и песни за ОУ „Братя Миладинови“ и ще завърши с танци и песни за морето. Всички присъстващи ще могат да разгледат и специално подбрани рисунки и съчинения на децата на тема „Моето училище“ в пространството на Етнокафенето в музея.