Жечо Станков – „Непосредствената ни задача е изграждането на Южния обход на Бургас”

Като бургазлия знам, че проблемите в града са много. Доста от тях бяха решени, откакто Димитър Николов стана кмет на общината през ноември 2007 година. И оттогава досега е преизбиран още на първия тур, което е най-точното свидетелство за неговата неуморна и креативна работа в полза на бургазлии и града.

Проблемите наистина са много и както е характерно за всяко развитие, с решаването на едни възникват нови. Те не са еднакви за различните квартали на града.

Ето в най-големия квартал на Бургас – „Меден рудник”, хората основно се интересуват кога ще бъде изградена новата входно-изходна артерия в комплекса, защото сутрин, когато отиват на работа, и вечер, когато се прибират, има километрични задръствания. Още повече това става през летния сезон, когато през града минава целия туристически поток, идващ от Южното Черноморие.

В това време обаче кварталът продължава да расте, както е известно от последни изследвания, Бургас е може би най-предпочитаното място за живеене в момента в страната и като местоположение, и като добре развита инфраструктура и най-вече като място, осигуряващо много работни места. Така че е необходимо в максимално кратки срокове да бъде изградена новата входно-изходна артерия на града през „Меден рудник”, така наречения Южен обход на града.

Общинската администрация си е свършила перфектно работата, има готов проект, издържан по всички линии – инженерно, урбанистично, екологично, естетически, има уточнено трасе. През миналата година ние, бургаските народни представители без разлика от партийната принадлежност, направихме необходимото и в държавния бюджет вече има заложени средства за това строителство. Сега ни остава само да не допускаме държавната администрация да отлага старта и изграждането на този чудесен не само за бургазлии обект, който ще даде възможност туристическият поток да бъде изведен напълно от града, а жителите на „Меден рудник” да бъдат повече време в домовете си вместо да късат нервите си по задръстванията.