Жечо Станков – новият обход на Бургас ще облекчи трафика

„Изграждането на нов обход на „Меден рудник” ще облекчи трафика и ще сложи край на чакането в задръствания на хиляди жители, които отиват или се прибират от центъра на Бургас. Той ще даде и перспектива за развитие на най-големия жилищен комплекс в морския град, както и ще разтовари движението към Южното Черноморие.” Това е позицията на Жечо Станков – водач на листата на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион за предстоящите парламентарни избори.

„На повечето ми срещи в най-големия жилищен комплекс в Бургас – „Меден рудник”, хората се оплакват от натовареното движение и чакането рано сутрин или късно вечер, когато съответно отиват или се връщат от работа. Не може да се случи това, което се предлагат някои – тези сега съществуващи три ленти на пътното платно във всяка посока да се разширят с още две или три. Имаме кръгово движение под надлеза за Созопол, което е с три ленти. Няма как да се вкарат пет ленти за движение в три на кръговото, задръстването моментално ще се премести там.

Решението е изграждането на новия обход на „Меден рудник”, който да излиза на бензиностанцията на „Лукойл” в посока Созопол и оттам вече да има връзка както към центъра на града, така и към Южното Черноморие.

Заложили сме за това средства в държавния бюджет. Следващите три години тези средства са на разположение, за да може  обходът да бъде изграден. Така и идващите по пътя Ямбол – Бургас през Средец вече ще могат да се насочват към Южното Черноморие, без да влизат в града. Цялата документация за реализирането на проекта е готова, има и избрано трасе. До две седмици ще е стартиран процедура за избор на изпълнител, така че всичко е в ход и се надявам в следващи няколко месеца да започне работа на обекта.

В перспектива ще се търсят още дълготрайни решения, защото „Меден рудник” ще продължава да расте. Надлезът беше построен 2012 година, минаха 12 години и отново имаме проблем със задръстването. Това означава, че Бургас расте. А нашата задача като народни представители е да продължим да работим така, че градът ни да привлича нови и нови жители”, заяви накрая Жечо Станков.