Жечо Станков – първата политическа сила трябва да излъчи премиер

„Нужно е да се вземе ясно решение – първата политическа сила да излъчи премиер. Тежестта на министрите трябва да съответства на тежестта на изборите, на процентите гласове, които партиите са спечелили. Кабинетът трябва да е от политически лица и трябва да се говори за 4-годишен мандат”. Това заяви Жечо Станков от ГЕРБ-СДС, кандидат за народен представител в Петдесетото Народно събрание, дни преди изборите за национален и на европейски парламент.

„В последните години държавата се управлява на принципа „проба – грешка”, смята бившият заместник енергиен министър. Като приоритети на обществото той посочи здравеопазването и образованието. На регионално ниво сред важните задачи продължава да е санирането на жилищните сгради, каза още Станков.

„Благодарение на кмета Димитър Николов и общинската администрация има изготвени проекти за тях. Те трябва да бъдат разгледани колкото се може по-бързо в Министерството на енергетиката. Това е моята задача. Текат последните етапи на подмяната и усилването на уличното осветление в Бургас. Само така бургазлии могат да бъда спокойни за своите деца и внуци вечер“, обяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургаски регион Жечо Станков. Двадесет и два булеварда и главни улици, откъдето минават много автомобили и пешеходци, вече са осветени, сега идва ред на жилищните комплекси, подчерта Станков.