Живко Табаков обяви своето участие като кандидат за кмет на Бургас

Общинският съветник Живко Табаков обяви днес на пресконференция пред бургаските медии своето участие като кандидат за кмет на община Бургас в месните избори наесен.

Много негови идеи и предложения в сферата на туризма и борбата със замърсяването на въздуха са известни и популярни сред бургазлии.

В дните до местните избори той ще търси подкрепата на гражданите, а не партии и коалиции …

След кратко изложение, в което Табаков подчерта недъзите на настоящото управление на несменяемия герберски кадър Димитър Николов като ниски доходи, разкъсана връзка между институции и граждани, замърсена околна среда, здравеопазване, образование, социална равнопоставеност, сигурност и възможности за развитие на икономика и туризъм, той подчерта, че Бургас не заслужава това управление, в което на гражданите са раздадени второстепенни роли, а трябва да държат контрола върху местната власт и да участват в разпределението на публичните ресурси .

 

С обявяването на кандидатурата си, г-н Табаков дава началото на широк граждански дебат, чрез който да бъде изградена общата визия за развитие на града.

Листата на г-н Табаков ще даде възможност на демократично мислещи хора с изявена гражданска позиция и на експерти от различни области и представители на неправителствени организации да се борят за по-добро управление на Бургас.

На пресконференцията участваха и някои от членовете на тази листа.

Очертава се една позитивна кампания.

В продължение на 10 седмици  Живко Табаков ще повдигне 10 важни теми за бургазлии чрез медиите и социалната мрежа Фейсбук на официалната му страница https://www.facebook.com/jivkotabakov.bg/

Да пожелаем успех на г-н Табаков в предстоящите местни избори.

Време е да изберем посока за развитието на Бургас.